ТОВ “Золочівагробуд” виконуватиме роботи з ремонту гуртожитку Сокальського професійного ліцею

0

Упродовж 1-23 липня цього року відбувалися тендери на проведення робіт з капітального ремонту гуртожитку Сокальського професійного ліцею. За підсумками цих тендерів ГО “Європейський діалог” уклала угоди на:
– ремонтно-будівельні роботи з ТОВ “Золочівагробуд”;
– технічний нагляд з ФОП Заяць І.Г.;
– авторський нагляд з ФОП Войчук Н.А.

Станом на сьогодні маємо такий стан справ:

  • протягом 29 липня – 2 серпня 2024 року підрядник здійснив огляд об’єкту;
  • замовлена мінеральну вату, термін виготовлення – 26 серпня 2024 року;
  • заплановано закупити сонячні панелі VI покоління того ж номіналу та у того ж виробника замість V покоління;
  • з 12 серпня плануємо розпочати демонтажні роботи;
  • з 13 серпня – розпочати будівельно-монтажні роботи (паралельно з демонтажними роботами);
  • до кінця вересня встановити пожежну сигналізацію.

Нагадаємо, приміщення гуртожитку має 5 поверхів і загальну площу 3290 м². Фундамент будівлі в задовільному стані, без пошкоджень та тріщин. Проте бруківка (вологоізоляція) відсутня. Заходи з енергоефективності цієї частини будівлі не проводилися. Існуючі стіни зведені з глиняної цегли та знаходяться в задовільному стані, але є зношеність декоративного шару. Загальна площа стін гуртожитку становить 1711 м². Через низький термічний опір через стіни відбуваються значні тепловтрати, що призводить до надмірних витрат енергії на опалення будівлі. Опалення гуртожитку газове (з власною котельнею). Система освітлення працює за допомогою стельових світлодіодних світильників, а загальна максимальна потужність освітлення становить 8,6 кВт. В опалювальний сезон розрахункове споживання електроенергії становитиме 208 кВт/год. Існуюча максимальна номінальна потужність електропостачання гуртожитку становить 140 кВт. Окрім цього, в гуртожитку відсутня пожежна сигналізація, що суперечить вимогам безпеки для мешканців.

Тому у межах проєкту, заплановані такі види робіт:
1. Утеплити стіни підвалу екструдованим пінополістиролом нижче та над рівнем землі, товщиною не менше 100 мм. Додатково передбачається дренаж ґрунтових вод з рифленою мембраною для захисту гідроізоляційного шару від механічних, хімічних та інших пошкоджень.
2. Виконати зовнішнє утеплення стін теплоізоляційними матеріалами – мінеральною ватою товщиною 200 мм. Додатково заплановане утеплення зовнішніх віконних прорізів.
3. Встановити на даху сонячну електростанцію потужністю до 60 кВт. Річна генерація цієї сонячної станції повністю компенсує споживання електроенергії на освітлення будівлі та частково на інші побутові потреби.

Даний проєкт фінансується Федеральним міністерством економіки і захисту клімату Німеччини (BMWK) та підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у межах проєкту “Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України”.

Коментарі