Готуємось до перших засідань робочих груп щодо Планів залучення мешканців у 12 громадах

0

Наша команда провела внутрішню нараду щодо реалізації проєкту «Посилення залученості громадян і впливу громадянського суспільства», який реалізовує ГО «Європейський діалог» за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Провели у Львові вступну інтеграційну дводенну зустріч із нашими партнерами і тепер готуємось до перших засідань робочих груп, які створені у 12 громадах Житомирської, Закарпатської та Львівської областей для напрацювання Планів залучення громадян. Адже нам потрібно не лише розробити самі документи, а ще й  реалізувати у рамках нашого проєкту щонайменше по три заходи із Планів залучення у кожній із громад.

Кожна громада сама працюватиме над змістовим наповненням Планів, то ж і заходи всюди будуть різними. Наше завдання –якісно промодеруватицей процес, аби у кожній із 12 громад нам вдалося досягнути практичного ефекту. Плануємо посилити у громадах рівень залучення громадян до прийняття рішень, і, як ефект, посилити взаємодію, співпрацю, діалог та партнерство між органами місцевого самоврядування, організаціями громадянського суспільства та мешканцями.

У кожній із трьох областей на фінальній стадії проєкту проведемо візити для обміну досвідом, які будуть приурочені реалізації заходів із Планів залучення у заздалегідь погодженій громаді. Втім, наразі наше головне завдання – допомогти громадам створити якісні документи та затвердити їх офіційним розпорядженням голови громади або рішенням сесії.

Ця публікація створена ГО «Європейський діалог» в рамках проєкту «Посилення залученості громадян і впливу громадянського суспільства» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США».

Коментарі