У Львові відбувся тренінг з розвитку комунікаційних технологій

0

22 липня у Львові відбувся семінар-тренінг «Розвиток нових комунікаційних технологій у діяльності громадських інформаційних центрів надання адміністративних послуг» в рамках проекту «Громадські інформаційні центри у Вінницькiй, Закарпатськiй, Львівськiй та Рівненськiй областях – II етап».

Учасниками заходу були ІТ-фахівці з Вінницької та Рівненської областей – (представники організацій-переможців конкурсу проекту), які надалі забезпечать модернізацію сайтів чи блогів своїх організацій, інформаційний обмін, наповнення сайтів інформацією про послуги електронного урядування як адміністративного, так і іншого характеру та порядок їх отримання тощо.

Основними завданнями семінару-тренінгу були підвищення кваліфікації та отримання практичних навичок учасників проекту з питань розробки, налаштування та модернізації сайтів/блогів своїх організацій шляхом створення розділу з інформацією про послуги в сфері е-урядування; інформаційне наповнення веб-ресурсу; робота в соціальних мережах.

Також в рамках семінару відбулося обговорення спільних продуктів проекту: створення регіонального порталу «E-posluga»розробка буклетів для промоції роботи «Громадських інформаційних центрів надання адміністративних послуг»підготовки до друку збірника методичних порад з питань «Е-урядування» на основі матеріалів проекту.

Серед тренерів семінару були, зокрема, координатор проектів ГО «Європейський діалог» Олександр Софій,  директор департаменту інформатизації мерії Любліна Гжегож Хуніч  (Польща) розповів про досвід м. Люблін у розбудові системи електронного управління містом з метою підвищення ефективності роботи міської адміністрації, зростання рівня безпеки та комунікації з мешканцями міста,  спрощення доступу до якісних публічних послуг тощо.

Коментарі