АНОНС! Круглий стіл щодо розбудови електронної демократії в Україні

0

4 березня 2016 року в приміщенні бібліотеки Головного управління статистики у Львівській області (м.Львів, просп. Чорновола, 4, 2-ий поверх, кім. 20) відбудеться круглий стіл на тему: “Роль громадських організацій у розбудові електронної демократії в Україні”.

Початок заходу: о 10:00 год. Реєстрація учасників розпочнеться о 9:30 год.

Під час круглого столу відбудеться презентація результатів дослідження “Практика використання інструментів е-демократії громадськими організаціями в Україні” та обговорення основних положень Дорожньої карти електронної демократії в Україні.

Захід організовано у рамках проекту «Дорожня карта е-демократії в Україні» за підтримки Посольства Великобританії в Україні.

Запрошуємо усіх зацікавлених!

Довідково.

Коаліція громадських організацій – ГО “Подільська агенція регіонального розвитку”, Громадянська мережа ОПОРА, Асоціація “Міста електронного врядування” – разом з Державним агентством з питань е-урядування та Національною академією державного управління при Президентові України за підтримки Посольства Великої Британії в Україні провели всеукраїнське експертне опитування “Практика використання інструментів електронної демократії неурядовими організаціями в Україні”.

Опитування було спрямоване на визначення рівня обізнаності неурядових організацій у сфері інструментів електронної демократії, готовності використовувати їх у своїй професійній діяльності та аналіз найбільш потрібних технологій для розбудови електронної демократії.

Яким чином громадські організації здійснюють комунікацію між собою та з органами влади за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, наскільки ефективно використовують соціальні мережі, чи знають про сучасні мобільні та онлайн-додатки, що значно полегшують процеси планування, аналізу, моніторингової діяльності та адвокації? Наскільки вони обізнані з інструментами кібер-безпеки? Якими відкритими даними найчастіше користуються, і які типи публічної інформації бажають бачити оцифрованими в першу чергу? Ці та багато інших питань лягли в основу даного опитування.

Оскільки громадські організації виступають у якості посередників між органами влади та громадськістю, саме вони стали ключовою аудиторією квотно-експертного опитування. Загалом участь в ньому взяли понад 400 організацій з 24 областей України. Тривалість дослідження: грудень 2015 р. – лютий 2016 р.

Коментарі